Pesto z medvědího česneku zajistí rychlý oběd, když zrovna nevíte, co vařit

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 22.03.2023 12:50
pesto z medvědího česneku

Když zrovna nevíte, co vařit nebo jednoduše nemáte nápady či nestíháte, vždy se hodí nějaké zásoby ze spíže či z lednice. Ty poté pouze vytáhnete, s něčím smícháte a máte plnohodnotný oběd do pár minut na stole.

Přesně tak vám může posloužit i pesto z medvědího česneku, které lze uskladnit v lednici a vytáhnout ho ve chvíli, když budete potřebovat. Nicméně, pokud jej dáte do dobře uzavíratelných zavařovacích sklenic, které předem vyčistíte, pesto vám v chladu vydrží až tři měsíce, klidně i déle. A věřte nebo ne, ale na této zelené a vydatné lahůdce si pochutná i ten, který si oběd bez masa nedokáže představit.

Suroviny
minus 2 porce plus
ingredience ingredience
120 g listů medvědího česneku
ingredience ingredience
1 lžička soli
ingredience ingredience
100 ml olivového oleje
ingredience ingredience
4 lžíce ořechů
ingredience ingredience
50 g parmazánu
Postup
1
Listy česneku opláchněte, vysušte a poté vložte do mixéru.
2
V receptu neuvádíme jaké ořechy, protože každý má rád jiné. Každopádně doporučujeme vlašské či piniové. Předem je také můžete na pánvi opražit – získají si tak lepší chuť. Ořechy dejte k česneku do mixéru, poté přidejte nastrouhaný parmazán a promixujte.
3
Rozmixujte buď na kousky či na pastu a postupně přidávejte olej a sůl. Hotovou směs odložte do předem vyvařených zavařovacích sklenic. Jakmile budete mít sklenice naplněné, zalijte je ještě trochou oleje.
4
Podávejte s čerstvou bagetkou nebo na těstoviny. Dobrou chuť.

Tip: Pokud máte medvědí česnek rádi stejně tak, jako my, vyzkoušejte také polévku. Její chuť je lahodná a zasytí. 

Mohlo by Vás zajímat

Cukrovka
publikováno 11. 4. 2024 autor Nikola Klementová

Hořčík je velice důležitý nejen při diabetu. Jak poznat, že v těle chybí a jak ho doplnit přirozenou cestou?

Cupra
publikováno 12. 4. 2024 autor David Vanda

Populární automobily Cupra míří na americký trh

Fürstenberský palác
publikováno 12. 4. 2024 autor Helena Stejskalová

Pražské paláce: Nádhera pro milovníky historie a romantiky

zavřít reklamu
×
Reklama