Pesto z medvědího česneku zajistí rychlý oběd, když zrovna nevíte, co vařit

22. 3. 2023 Nikola Klementová
pesto z medvědího česneku

Když zrovna nevíte, co vařit nebo jednoduše nemáte nápady či nestíháte, vždy se hodí nějaké zásoby ze spíže či z lednice. Ty poté pouze vytáhnete, s něčím smícháte a máte plnohodnotný oběd do pár minut na stole.

Přesně tak vám může posloužit i pesto z medvědího česneku, které lze uskladnit v lednici a vytáhnout ho ve chvíli, když budete potřebovat. Nicméně, pokud jej dáte do dobře uzavíratelných zavařovacích sklenic, které předem vyčistíte, pesto vám v chladu vydrží až tři měsíce, klidně i déle. A věřte nebo ne, ale na této zelené a vydatné lahůdce si pochutná i ten, který si oběd bez masa nedokáže představit.

Suroviny
2 porce
120 g listů medvědího česneku
1 lžička soli
100 ml olivového oleje
4 lžíce ořechů
50 g parmazánu
Postup
1
Listy česneku opláchněte, vysušte a poté vložte do mixéru.
2
V receptu neuvádíme jaké ořechy, protože každý má rád jiné. Každopádně doporučujeme vlašské či piniové. Předem je také můžete na pánvi opražit – získají si tak lepší chuť. Ořechy dejte k česneku do mixéru, poté přidejte nastrouhaný parmazán a promixujte.
3
Rozmixujte buď na kousky či na pastu a postupně přidávejte olej a sůl. Hotovou směs odložte do předem vyvařených zavařovacích sklenic. Jakmile budete mít sklenice naplněné, zalijte je ještě trochou oleje.
4
Podávejte s čerstvou bagetkou nebo na těstoviny. Dobrou chuť.

Tip: Pokud máte medvědí česnek rádi stejně tak, jako my, vyzkoušejte také polévku. Její chuť je lahodná a zasytí. 

Mohlo by Vás zajímat

Bramborák
30. 11. 2023 Nikola Klementová

Jak připravit vynikající bramboráky, které nejsou nasáklé tukem? Zkuste jejich vylepšenou verzi

Vánoční trhy Praha
30. 11. 2023 Petr Dostál

Nejoblíbenější pražské vánoční trhy? Mírák láká na atmosféru, ale i rozumné ceny

Polštáře
29. 11. 2023 Nikola Klementová

Jak vyčistit skvrny na polštářích a jak je zbavit roztočů, aby se vám dobře spalo

Další příspěvky z kategorie Vaření a recepty

Krém na cukroví
22. 11. 2023 Nikola Klementová

Jednoduchý a vynikající krém do vánočních košíčků, kuliček a dalších – plus recept

Ředkvičky patří mezi velmi oblíbenou zeleninu, kterou si lze…
25. 4. 2023 Nikola Klementová

Neobyčejné zpracování ředkviček: Vyzkoušejte ředkvičky ve sladkokyselém nálevu

vývar
18. 10. 2023 Nikola Klementová

Jak na silný domácí masox, ze kterého připravíte vynikající polévku

Snídaně
21. 11. 2023 Nikola Klementová

3 levné snídaňové pomazánky, které jsou rychlé a dodají potřebnou energii

Černý bez patří mezi keře s širokým využitím, ale také k těm,…
12. 6. 2023 Nikola Klementová

Nejlepší sirup z černého bezu podle receptu z babiččiny kuchařky

Vánoční cukroví
14. 11. 2023 Nikola Klementová

4 nejoblíbenější tradiční i netradiční recepty na vánoční cukroví podle čtenářů

zavřít reklamu
×
Reklama