Možná filmy nesledujete, protože si raději přečtete hezkou knihu? Či vás takzvaně honí mlsná a stále odoláváte brambůrkám či jiným dobrotám? Pokud máte staré rohlíky, připravte si tuto vynikající dobrotu. Příprava je velice jednoduchá a výsledek je přímo dokonalý, navíc opravdu rychlý. Pusťme se tedy společně do přípravy takzvaných domácích sucharů, které můžete obohatit například o bylinky.
Zdravější než brambůrky
Někdo by však mohl namítat, co je na rohlíku zdravého? Vždyť jde jen o vodu, tuk, mouku a další ingredience. Rohlíky sice zdravé nejsou, ale jsou stále lepší, než přesmažené brambůrky, které ohrožují nejen naše srdce. Takže pokud máte starší rohlíky, a to klidně i ty celozrnné, žitné či jiné, ale také veku, připravte si z nich delikátní dobrotu. Navíc je můžete obohatit například o bazalku, česnek, ale i olivový olej. V případě, že máte rádi sýr, doporučujeme ten, který má výraznější chuť. Například parmazán, nivu či jiný.
Příprava mlsání k televizi
Připravte si rohlíky, plech vyložený pečícím papírem, Malou misku, do které nalijete trochu oleje, nasypete bylinky podle chuti a trochu soli. Přimíchat můžete také česnek nebo pizza koření. Obecně lze říci, že použít můžete koření, jaké máte rádi. Klidně jen kmín, ale i majoránku, záleží pouze na vaší chuti. Nyní nakrájejte rohlíky či bagetky na tenké plátky, cca půl centimetru a naskládejte je na pech. Potřete je připravenou směsí a předehřejte troubu na sto stupňů. Pečte přibližně deset až patnáct minut. Jakmile budou suchary křupavé, máte hotovo. Na olej a bylinky lze také nastrouhat trochu sýru. Výsledek bude podobný oblíbeným Bake rolls.