Jogurtové langoše bez kynutí: Chutný oběd, který je za pár minut připravený

5. 10. 2023 Nikola Klementová
Langoše

Máte chuť na nějakou lahůdku, která bude rychle připravená? Vyzkoušejte jogurtové langoše, jsou vynikající a ihned zmizí z talíře.

Rádi si pochutnáváte na langoších? Snad každý z nás si čas od času dopřeje tuto vynikající dobrotu, která se většinou připravuje z kynutého těsta. Jejich příprava není nikterak složitá, ale je zdlouhavá. Musíme čekat, než těsto vykyne a poté jej osmažit. Pokud nemáte času nazbyt, ale na langoše máte chuť, vyzkoušejte ty z jogurtového těsta. Jsou rychlejší a výsledek není tolik tučný. 

Smažení a ochucení langošů

Langoše z jogurtového těsta, stejně tak, jako langoše z kynutého těsta, si můžete dopřát na sladký i slaný způsob. Vynikající jsou s rybízovou marmeládou či borůvkovou marmeládou, na kterou natřete sladký tvaroh. Vynikající delikatesa. Co se týká slané verze, každý ji má rád jinak. Někdo je potře kečupem a sní. Někdo si rád dopřeje velké množství česneku se solí a následně na něj nastrouhá tučný sýr. Co se týká smažení, tento krok je podobný jako u koblih. Měli byste použít tolik oleje, aby se langoše nedotýkaly dna. Ideální tedy bude, když použijete vyšší pánev, ale také klidně kastrol. Olej pak nebudete mít po celém sporáku. 

Recept na jogurtové langoše

Na přípravu těsta budete potřebovat tyto ingredience: rostlinný olej na smažení, 2 kelímky bílého jogurtu, 4 kelímky hladké mouky (lze použít i hladká špaldová a kelímek po jogurtu umyjte a odměřujte podle něj). Dále pak 1 lžičku jedlé sody (ráda používám kypřící prášek bez fosfátu, který lze také použít a je v těstě lepší), 1 lžička soli, popřípadě sladké verze množství soli snižte.

Těsto

Do mísy vyklopte jogurty, umyjte kelímek, vysušte a odměřte hladkou mouku, poté přidejte sůl a sodu nebo kypřící prášek. Umíchejte hladké těsto, které na pomoučněné pracovní ploše vyválíte na silnější plát, ze kterého pomocí kulatého vykrajovátka nebo hrnku vytvoříte kolečka. Pokud máte rádi velké langoše, těsto rozdělte na stejné bochánky a vyválejte z nich silnější placku. Na pánvi či v kastrolu rozehřejte olej a umístíme do něj opatrně langoše. Nezapomeňte je otáčet, jakmile zezlátnou, jsou hotové. 

Mohlo by Vás zajímat

Lopatkovec
28. 11. 2023 Nikola Klementová

Aby lopatkovec aktivně kvetl, dopřejte mu domácí hnojivo, které zajistí bujnou květenu

Zoopark Zelčín
29. 11. 2023 Petr Dostál

Procházka podél dolního toku Vltavy nabízí bohatý doprovodný program

Vánoční kaktus
30. 11. 2023 Nikola Klementová

Proč vánočnímu kaktusu žloutnou listy: Jak mu pomoci, aby do Vánoc pookřál

Další příspěvky z kategorie Vaření a recepty

Tyčinky
26. 11. 2023 Nikola Klementová

Rychlé sýrové tyčinky ze smetanového těsta: Ideální na mlsání k televizi

Kysané zelí
26. 10. 2023 Nikola Klementová

Kysané zelí: Jak ho naložit, aby bylo chuťové vynikající a nekazilo se

Sběr medvědího česneku je v plném proudu, a tak není divu, že…
28. 3. 2023 Nikola Klementová

Lahodná polévka z medvědího česneku: Ideální k obědu, ale i večeři

černá buchta
11. 10. 2023 Nikola Klementová

Černá buchta s ořechy: Rychlá dobrota, která je levná a pochutná si každý

Cuketa je delikátní a vděčnou zeleninou, kterou pěstuje mnoho…
12. 8. 2023 Nikola Klementová

Lahodná cuketová omáčka pod maso či na topinky: Rychlá a delikátní dobrota do zásoby

Pokud pocházíte z Moravy či ze Slovenska, jistě si dopřáváte…
7. 9. 2023 Nikola Klementová

Lokše podle babičky: Takto se připravují na Moravě a pochutná si na nich každý

zavřít reklamu
×
Reklama