Bleskurychlé jablečné taštičky z jednoduchého a křehkého těsta

12. 10. 2023 Nikola Klementová
Taštičky s jablky

Jablečného moučníku se snad nikdo nikdy nepřejí. Jablka jednoznačně patří k podzimu a rádi si je vychutnáme například v kynutém těstě, ale i v tom křehkém. Vyzkoušejte rychlé taštičky s jablky, jsou výborné.

Máte chuť na něco sladkého, jenže není víkend, a tak nemáte čas stát v kuchyni kdoví jak dlouho? Navíc chcete něco jiného než štrúdl či piškotovou buchtu? Připravili jsme pro vás recept na výborné taštičky plněné jablky, které můžete dám dětem na svačinku, ale také si je můžete vychutnat k odpolednímu kafíčku. Veškeré ingredience, které na těsto použijeme, má většina z nás ve spíži či v lednici. Pusťme se tedy do společného pečení. 

Taštičky plněné jablky

Sladká dobrota, ale ne příliš, která vám zpříjemní odpolední kafíčko nebo čaj. Pokud budete chtít taštičky připravit na zdravější způsob, sáhněte po špaldové mouce, která obsahuje vitamíny a minerály. Jako sladidlo použijte například melasu nebo med. Jablka do taštiček nastrouhejte nejlépe i se slupkou, abyste neodstranili vlákninu pro lepší stravitelnost. Ty však lze smíchat s vlašskými či lískovými ořechy. Nezapomeňte také na skořici, která dodá celku správnou podzimní chuť. 

Suroviny pro přípravu

Připravte si: 200 mililitrů zakysané smetany, 80 gramů změklého tuku (máslo či rostlinný tuk na pečení), špetku soli, ½ lžičky kypřicího prášku a 300 gramů hladké pšeničné nebo hladké špaldové mouky. Dále si nastrouhejte jablka a dejte je bokem. Do nich pak dle uvážení přidejte sladidlo, skořici a popřípadě ořechy. Mouku smíchejte s kypřicím práškem a se špetkou soli, přidejte jogurt a povolený tuk. Vše promíchejte a vypracujte hladké a nelepivé těsto, které necháte alespoň patnáct minut odpočívat. 

Jablka

Následně jej rozválejte na 1 centimetr silný plát a pomocí rádýlka těsto rozkrájejte na obdélníky či čtverce. Z jablek vymačkejte šťávu, přidejte med či jiné sladidlo a na každý kousek připraveného těsta do spodní části umístěte jablka, posypte je ořechy, skořicí, horní část nařízněte (tak, jak je vidět na úvodní fotografii) a těsto přehněte, abyste jej uzavřeli. Tak postupujte se všemi kousky. Okraje přimáčkněte například vidličkou, kapsičky umístěte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.   

Mohlo by Vás zajímat

Domácí Baileys
30. 11. 2023 Nikola Klementová

Baileys, se kterým o Vánocích zazáříte: Je jednoduché a jeho chuť je božská

Kouřící vrch Boreč
1. 12. 2023 Jan Nováček

Kouřící vrch Boreč: Jde o tajemný vstup rovnou do pekla?

Řízek
1. 12. 2023 Nikola Klementová

Výhody a nevýhody horkovzdušné fritézy: Několik důvodů, proč si ji přát od Ježíška

Další příspěvky z kategorie Vaření a recepty

Ceny potravin se vyšplhaly poměrně vysoko – a tak je…
23. 2. 2023 Nikola Klementová

Rýže a kuře: Dokonalá kombinace na oběd do krabičky

Přemýšlíte, v jakých receptech využijete lahodnou cuketu? Už…
11. 8. 2023 Nikola Klementová

Recept na cuketový perník z babiččiny kuchařky: Je vláčný a vynikající

Máte chuť na nějakou lahůdku, která bude rychle připravená?…
5. 10. 2023 Nikola Klementová

Jogurtové langoše bez kynutí: Chutný oběd, který je za pár minut připravený

černá buchta
11. 10. 2023 Nikola Klementová

Černá buchta s ořechy: Rychlá dobrota, která je levná a pochutná si každý

Nedokážete si představit sledování filmu bez brambůrek či…
2. 10. 2023 Nikola Klementová

Staré rohlíky nevyhazujte, připravte z nich mlsání k televizi, které bude za 5 minut hotové

Pěstování libečku je radost. Není náročný na péči, je odolný a…
8. 6. 2023 Nikola Klementová

Recept na libečkový olej, který povzbudí smysly a dodá pokrmům vynikající chuť

zavřít reklamu
×
Reklama