Svěží krém do cukroví, ale i na dortíky, který není hutný, vydrží a chutná skvěle

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 08.12.2023 07:00
Pomerančový krém

Mnoho lidí již peče cukroví, aby bylo na Vánoce křehké, popřípadě měkké a vynikající. Pokud hledáte nevšední, ale dobrý krém, vyzkoušejte jej podle našeho receptu.

Na plnění cukroví lahodným krémem je sice čas, ale mít vše hezky naplánované, je důležité. Připravili jsme pro vás další recept na lahodný krém, který je jednoduchý a zachutná jak dospělým, tak i dětem. Navíc je jednoduchý a zvládne ho i začátečník. Skvěle chutná na dortících, ale také v kakaovém, vanilkovém a v jiném křehkém cukroví. Pusťme se do přípravy.

Svěží krém do cukroví

Pomerančový krém, který budeme dnes připravovat, je ideální v kombinaci s hořkou čokoládou. Vynikající chuť vytvoří také v pomerančovém křehkém cukroví. Záleží jen na vás a vaší chuti, kde si krém budete chtít vychutnat. Aby měl však tu správnou pomerančovou chuť, bude potřeba použít pomerančovou kůru. 

Pomeranče

Tu buď kupte v potravinách jako koření či kupte pomeranč. Je také vhodné zvolit ten, který nebyl chemicky ošetřen. Určitě se nesnažte kůru vyčistit horkou vodou. Má poté nahořklou a nedobrou chuť. Co ale pomáhá, tak je studená voda, ocet a trocha sody. Do roztoku namočte chemicky ošetřený pomeranč a dvacet minut vyčkejte. 

Pomerančový krém do cukroví

Na pomerančový krém si připravte: 250 ml pomerančového džusu, 50 gramů cukru, 170 gramů pomerančové polevy, 1 sáček vanilkového pudinku, 1 lžičku pomerančové kůry (lze vynechat, ale výsledek pak nemá tak dobrou chuť) a 130 gramů másla. 

Do hrnce nasypte cukr a 200 ml džusu. Ve zbylé části džusu rozmíchejte pudink a jakmile obsah hrnce začne vřít, vylijte do něj pudink. Intenzivně míchejte alespoň dvě minuty a odstavte z plotny. Vmíchejte polevu, aby se rozpustila, přidejte kůru a obsah přikryjte. Jakmile vychladne, zašlehejte do něj změklé máslo.

Vyzkoušejte také rafaelo krém, který je vynikající například do kuliček v bílé čokoláda, ale taktéž do košíčků a jinam. Mimo jiné se také můžete inspirovat vánočním cukrovím z našich receptů.

Mohlo by Vás zajímat

Punkevní jeskyně
publikováno 26. 2. 2024 autor Petr Dostál

Tip na výlet do nitra skal: Které jeskyně mají otevřeno i v zimě?

Maliny
publikováno 27. 2. 2024 autor Nikola Klementová

Jak prořezat maliny, abychom se dočkali bohaté úrody? Pozor na druh a správný řez

Dortík Red Velvet
publikováno 29. 2. 2024 autor Nikola Klementová

Bleskurychlý mini dortík Red Velvet, který upečete za necelých pět minut. Zachutná a oslní každého

zavřít reklamu
×
Reklama