Silvestrovská extra sýrová pomazánka na jednohubky, po které se jen zapráší

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 30.12.2023 08:15
Silvestrovská extra sýrová pomazánka na jednohubky, po které se jen zapráší

Silvestr máme za dveřmi, a tak už jistě plánujete, jaké pohoštění připravit. Největší klasikou jsou jednohubky. Zkuste je namazat extra sýrovou pomazánkou, na které si pochutnáte.

Silvestr tu máme cobydup, proto buďte připraveni a připravte to správné pohoštění, které bude chutnat každému strávníkovi. Klasikou jsou samozřejmě česnekové jednohubky, avšak sýrovou pomazánkou také nikdo nepohrdne. A jsme si jisti, že společně s těmi česnekovými, zmizí ze stolu jako první. K vínu, ale i k pivu jsou jednoduše neodolatelné. 

Bez lahodné pomazánky se Silvestr neobejde

Co by to bylo za sváteční den bez pořádného pohoštění? A to i tehdy, pokud k vám nedojdou přátelé nebo rodina. Jistě si chcete i vy sami na něčem dobrém pochutnat. A pokud si chuť česneku nechcete odepřít, neboť je vynikající, ale především zdravý, přidejte stroužek do pomazánky. Bude ho cítit jen lehce, ale zároveň uspokojí i ty, kteří si jednohubky bez česnekové pomazánky nedokážou představit. 

Sýry

Sýrová pomazánka na Silvestra

Na přípravu pomazánky budete potřebovat tyto ingredience: 250 gramů goudy či podobného sýra, 1 pomazánkové máslo, 5 lžic majonézy, 1 či 2 stroužky česneku, sůl a pepř podle chuti. Pokud pomazánku budete chtít ozvláštnit, přidejte také trochu nivy a dvě lžičky pažitky. Místo tvrdého sýra můžete využít pouze nivu, záleží tedy jen na vaší chuti.

Do mísy vyklopte máslo, přidejte majonézu a promíchejte. Poté přidejte utřený česnek, nastrouhaný sýr dle vašeho výběru a promíchejte. Výsledek ochutnejte a podle chuti přidejte sůl a pepře, popřípadě i pažitku. Tu však lze zaměnit za lžičku sladké mleté papriky. 

A pokud budete mít čas a chuť, upečte si rychlé a vynikající domácí rohlíky. Nebo odlehčené bulky plné bílkovin či jednoduché housky, které jsou jemné jako pavučinka. 

Mohlo by Vás zajímat

výsev celeru
publikováno 18. 2. 2024 autor Petra Seibertová

Čas výsevu celeru je tu: Jak postupovat, abychom sklidili zdravou a chutnou zeleninu

Caminito del Rey
publikováno 21. 2. 2024 autor Aleš Mohr

Návštěva Caminito del Rey, nejnebezpečnější cesty světa

Kutná hora
publikováno 22. 2. 2024 autor Petr Dostál

Klenoty Středočeského kraje: města, která stojí za návštěvu

zavřít reklamu
×
Reklama