Jak odstranit zápach z mikrovlnné trouby: Osvojte si jednoduchý trik, který vás potíží zbaví

fotografie autora Petra Seibertová publikováno 07.05.2024 07:15
Kuchyň

Pokud vaše mikrovlnná trouba nepříjemně zapáchá, sáhněte po surovině, kterou najdete v každé domácnosti. Každá mikrovlnka se občas musí vyčistit od nevzhledných cákanců a pachů.

Od zápachu z mikrovlnné trouby vám pomůže všestranný ocet. Octový roztok je přírodní a bezpečný způsob čištění mikrovlnné trouby. Neobsahuje žádné agresivní chemikálie, které by mohly poškodit povrch mikrovlnky. Nevytváří ani žádné škodlivé výpary. Ocet je běžně dostupná a levná surovina, která je účinná při neutralizaci zápachu, který se časem vytvoří v každé mikrovlnce.

Připravte si roztok z octa

Chápeme, že čištění mikrovlnky může být trochu otravná záležitost, ale nebojte se, máme pro vás jednoduchý trik, jak se zbavit zápachu pomocí octa. Připravte si směs octa a vody v poměru 1:1. Stačí například půl šálku octa smíchaného s půl šálkem vody. Ocet bude fungovat jako čistič a zároveň pomůže neutralizovat zápach.

Roztok v mikrovlnce ohřejte

Směs octa a vody nalijte do hrnku nebo skleněné misky a postavte ji do mikrovlnky. Nechte ji ohřát asi na 3-5 minut při středním výkonu. Během ohřevu ocet uvolní páru, která pomůže odstranit nepříjemný zápach. Nechte misku s octem v mikrovlnce asi 5-10 minut stát. Během tohoto času pára z octa pronikne do všech vnitřních částí mikrovlnky a pomůže neutralizovat nechtěný zápach.

Kuchyň

Vyčistěte vnitřní část mikrovlnky

Po uplynutí této doby opatrně vyjměte misku s octem a poté otřete vnitřek mikrovlnky vlhkou houbičkou nebo hadříkem. Uvidíte, že zápach bude mnohem slabší nebo dokonce žádný. Pokud je zápach stále cítit, můžete postup zopakovat. Takže teď už nemusíte mít obavy z čištění mikrovlnky. S tímto jednoduchým trikem s octem to zvládnete úplně snadno.

Několik tipů

Po dokončení čištění můžete do mikrovlnky umístit několik plátků citronu nebo pomeranče a chvíli je tam ponechat. Do vnitřního prostoru mikrovlnky se dostane příjemná vůně čerstvých citrusů, která pomůže zamaskovat případný zbývající zápach. Abyste zabránili opětovnému vzniku zápachu, doporučujeme mikrovlnku pravidelně čistit a okamžitě odstraňovat veškeré zbytky jídla, které by mohly nepříjemné pachy způsobit.

Mohlo by Vás zajímat

Oleandr
publikováno 16. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Hnojení oleandru: Správně zvolené živiny podpoří rostlinu v bohatém kvetení, začněte s ním již nyní

Volvo EX90
publikováno 16. 5. 2024 autor David Vanda

Jako David a Goliáš. Volvo provedlo unikátní nárazovou zkoušku

Orchidej
publikováno 13. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Pěstujte krásky pralesů, pořiďte si exotické orchideje, které zvládne pěstovat i začátečník

zavřít reklamu
×
Reklama