Domácí bulky bez kynutí: Jsou plné bílkovin a do hodiny připravené

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 09.10.2023 11:10
Cottage bulky

Máte rádi domácí pečivo, ale nemáte mnoho času, a tak hledáte recept, který bude rychlý? Navíc s velmi chutným výsledkem? Vyzkoušejte bulky bez kynutí.

Uvedený recept je velice jednoduchý, rychlý a bulky jsou vynikající. Navíc jsou plné bílkovin, a to díky sýru Cottage, který je nejen zdravý, ale také výsledku dodá lahodnou chuť. Pokud máte rádi pečivo, které si můžete upéct sami, protože víte, co obsahuje, pusťme se společně do pečení. Bulky se povedou každému. A to i těm, kteří s pečením domácího pečiva nemají příliš mnoho zkušeností.

Proč si dopřát Cottage sýr

Cottage sýr obsahuje nejen velké množství bílkovin, ale je také nízkokalorický. Tudíž, pokud držíte redukční diety, můžete jej zařadit do každodenního jídelníčku. Je oblíbený nejen na slaný způsob, například s pažitkou či přímo do těst, ale také na sladký způsob. Dobrý je s medem, ale i s marmeládou. Navíc působí protizánětlivě, zmírňuje pálení žáhy a dokáže zasytit na dlouhou dobu. Bulky z cottage těsta lze péct ze špaldové mouky, která oproti bílé pšeničné obsahuje vyšší podíl bílkovin, vlákniny, manganu, thiaminu, mědi a vitamínu B2. Navíc ji lze použít stejně tak, jak byste použili bílou pšeničnou. Nepotřebuje více tekutiny a chuťově byste ji nepoznali.

Bulky s Cottage sýrem

Cottage bulky

Na přípravu osmi bulek budete potřebovat: 300 gramů špaldové mouky (lze nahradit hladkou pšeničnou), 300 gramů sýru Cottage, 2 vejce, 2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátu, ½ lžičky soli. V mísy rozšlehejte vejce, přidejte Cottage, sůl, mouku a kypřící prášek. Vše promíchejte, a to tak, aby vzniklo kompaktní těsto. Nechte jej necelou půl hodinu odpočinout, aby se všechny ingredience spojily.

Mezi tím si předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem. Z těsta vytvarujte osm bochánků neboli bulek a odložte je na plech. Bulky lze potřít slanou vodou a posypat semínky dle chuti. Dobrá jsou sezamová semínka. Pečeme třicet minut. Vyzkoušejte také vynikající rohlíky, které jsou dobré i druhý den.

Mohlo by Vás zajímat

hybrid
publikováno 20. 5. 2024 autor David Vanda

Vyjde vás údržba hybridu dráž než v případě spalovacího motoru?

Bílinská kyselka
publikováno 19. 5. 2024 autor Petr Dostál

Za Knovízskou kulturou a do lázní Bílina

Úklid
publikováno 15. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Neuvěřitelné, co dokáže peroxid vodíku. 3 tipy, kde ho využít a kde ho raději nepoužívat

zavřít reklamu
×
Reklama