Tvarohová pomazánka 3x jinak. Ideální při dietách, ale i na svačinu či večeři

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 16.04.2024 06:45
Pomazánka

Připravte si s námi vynikající tvarohové pomazánky, které jsou rychlé a chutné. Ideální na svačinu, ale klidně i k večeři.

Tvaroh patří mezi zdravé potraviny, které by neměly chybět v našem jídelníčku. Věděli jste, že je tvaroh plný bílkovin a lze díky němu snáze zhubnout? Má nízkou energetickou hodnotu, ale přesto nás dokáže zasytit na dlouhý čas. Mimo jiné pomáhá při zánětech, horečkách, ale také dokáže snižovat cholesterol. Zařaďte ho do svého jídelníčku klidně hned, a to díky třem chutným pomazánkám. 

Tvarohová pomazánka s bylinkami

Svěží, jarní a velice zdravou pomazánku připravíte velmi jednoduše ze zelených bylinek. Obsahuje řadu vitamínů a prospěšných látek, které podpoří nejen hubnutí, ale také vám dodají energii. Připravte si 1 tvaroh ve vaničce, ½ pomazánkového másla, 1 ks menší cibule, 2 lžíce nasekané pažitky a 3 lžíce nasekaného medvědího česneku. Vše promíchejte, osolte a servírujte s čerstvým pečivem. 

Pomazánka

Tvarohová s tuňákem trochu jinak

Máte rádi rybičkovou pomazánku? Vyzkoušejte ji z tvarohu a s tuňákem. Připravte si plechovku tuňáka nejlépe ve vlastní šťávě, 1 vaničku tvarohu, 1 kostku lučiny, 50 g změklého másla, 1,5 lžíce hořčice, 3 lžíce nasekané sterilované kapie, 1 větší cibuli nakrájenou na drobné kousky, sůl a pepř na dochucení. Veškeré suroviny, kromě papriky, promíchejte dohromady. Papriku přidejte až nakonec a lehce ji promíchejte. 

Tvarohová pomazánka s rajčaty

Na tuto pomazánku si připravte půl kelímku zakysané smetany, 1 vaničku tvarohu, 10 cherry rajčat, sůl a 1 lžíci nasekané pažitky. Rajčátka rozkrojte a vyjměte z nich semínka s tekutinou. Zbylá rajčata rozkrájejte na drobné kousky a vmíchejte do tvarohu. Přidejte smetanu, pažitku a nastrouhaný sýr. Osolte opepřete a podávejte s pečivem

Mohlo by Vás zajímat

Palma de Mallorca
publikováno 25. 4. 2024 autor Petr Dostál

Průvodce týdenním pobytem na Mallorce: Co vidět a navštívit?

Plamének
publikováno 28. 4. 2024 autor Petra Seibertová

Nejkrásnější popínavé rostliny, které ozdobí dům i pergolu – inspirujte se

Jahodník
publikováno 1. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Co udělat pro kvetoucí jahodníky, abychom podpořili bohatou úrodu?

zavřít reklamu
×
Reklama