Vynikající bulky na hamburgery, ale také na svačinu. Jsou rychlé a velice jednoduché

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 10.04.2024 07:15
Domácí bulky

Upečte si domácí bulky například ke grilovanému mletému masu a připravte si oblíbené hamburgery. Nebo si je upečte jen tak na svačinku. Jsou jednoduché a rychlé.

Domácí pečivo je bezpochyby nejlepší. Víte, co do něj dáte a chuťově je lepší než to z obchodu. Připravte si s námi bulky na hamburgery či klidně na svačinku. Pokud je chcete mít zdravější, kupte hladkou špaldovou mouku. Pracuje se s ní stejně jako s běžnou pšeničnou. Pusťme se tedy společně do pečení této oblíbené pochoutky. 

Ke grilovanému masu ideální

Máte rádi hamburgery? Takovou pochoutku na oběd snad nikdo neodmítne. Bulky si upečte třeba v pátek, po vychladnutí je umístěte do mrazáku a druhý den před přípravou masa je vytáhněte a odpočívejte. Slunce krásně hřeje, tak si dopřejte odpočinek na zahradě, který si po celotýdenním shonu jistě zasloužíte. 

Mleté maso

Co se týká přípravy masa na hamburgery, doporučujeme koupit mleté hovězí maso. To se poté vytvaruje a umístí na dvě hodiny do lednice. Na rozpáleném grilu se osolí a opepří. My však máme rádi mleté maso doplněné o česnek, sůl, pepř a jemně nakrájenou cibuli. To už ale záleží na chuti každého z nás. Maso také neopékejte příliš dlouho, ať není vysušené. Mělo by zůstat růžové.

Skládání hamburgeru

Velice dobrá je majonéza smíchaná s nastrouhanou kyselou okurkou a také s cibulkou nakrájenou na drobné kousky. Na spodní část housky naneste majonézu a kečup, pokud jej máte rádi. Dále umístěte list salátu, maso se sýrem, například čedarem. Na něj dejte cibuli, rajče (pokud budete chtít tak i opečenou slaninu) a opět potřenou housku. Zde také opět záleží na vaší chuti. Někdo preferuje přesně opačný způsob. 

Recept na bulky

Připravte si: 250 g hladké mouky, 40 g rozpuštěného másla, 130 ml vody, půl lžičky cukru, 1 lžičku soli, 10 g droždí. Dále 1 vejce a trochu mléka na potření. Popřípadě sezam na posypání. Těsto vyjde přibližně na šest až sedm kousků. Ze všeho nejdříve připravte kvásek. V misce rozmíchejte cukr a droždí, zaprašte je moukou a zalijte polovičním množství vody. 15 minut vyčkejte. 

Domácí hamburger

Mouku smíchejte se solí a jakmile bude kvásek připraven, vylijte ho do mouky, přidejte vodu a vlažné rozpuštěné máslo. Vymíchejte kompaktní těsto a dejte ho na jednu hodinu kynout. Poté vytvarujte bulky, nechte je 15 minut kynout a předehřejte si troubu na 220 °C. Následně bulky potřete vejcem a mlékem. Posypte sezamem a 15 minut pečte.     

Mohlo by Vás zajímat

Hortenzie
publikováno 8. 5. 2024 autor Petra Seibertová

5 tipů pro bohatě kvetoucí hortenzie, které by měl znát každý pěstitel

šermíři
publikováno 9. 5. 2024 autor Petr Dostál

Karel IV. slaví narozeniny. Nebo si raději dáte historickou bitvu?

Rajčata
publikováno 5. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Nejčastější chyby při pěstování rajčat, kterým bychom se měli vyhnout pro získání kvalitní úrody

zavřít reklamu
×
Reklama