Na pochmurnou náladu a psychické napětí pomohou bylinky a koření

fotografie autora Petra Seibertová publikováno 15.02.2024 07:15
Heřmánkový čaj

Do jara musíme vydržet ještě nějaký ten pátek a zima už se pomalu podepisuje na naší psychice. Jak si můžete zvednout náladu pomocí jednoduchých receptů z bylinek a koření? Dozvíte se v našem článku.

Příroda nám nabízí spoustu skvělých možností, jak si můžeme zlepšit svou špatnou náladu, a to díky jednoduchým domácím receptům. Podpořte svou dobrou náladu a šiřte kolem sebe pozitivní energii. Lepší nálada vám pomůže ve vztazích, v zaměstnání a také v přístupu k sobě sama, a to je snad to nejdůležitější.

Yerba maté

Yerba maté pomůže povzbudit pokleslou náladu, mysl i tělo. Pokud jej budete popíjet, budete tak bojovat proti únavě, vzpružíte svou náladu, budete se mnohem lépe koncentrovat na důležité úkoly, vaše mysl bude jasnější, a dokonce potlačíte pocity hladu, které můžete mít díky časté konzumaci sladkého jídla a nerovnoměrné glykemické křivce, která s tím souvisí.

Lipový květ

Lipový květ

Pokud si uděláte čaj z lipového květu, zlepší se vám spánek a navodíte si opravdu dobrou náladu. Díky tomu, že se opravdu dobře vyspíte, zlepšíte svou náladu a také výkonnost během dne. Pocit harmonie na sebe nenechá dlouho čekat. Opravdu účinná je především tinktura z lipového květu.

Guarana

Guarana nám dodá opravdu velké množství energie. Obsahuje hojnou porci kofeinu, a to mnohem víc než káva. Skvělé je, že nepřekyseluje žaludek, jako to ona káva způsobuje. Současně obsahuje, mimo jiné, také vitamín C, což je jednoznačně skvělý benefit pro naše tělo.

Třezalka tečkovaná

Třezalka tečkovaná

Třezalka je skvělá bylinka při nespavosti a nervozitě. Zvládne zmírnit i lehčí formy depresí. Třezalku ideálně konzumujte v čajových směsích nebo v oleji. Může zvyšovat citlivost kůže na sluneční svit, snižuje účinnost antikoncepce a některých neurologických léčiv. Proto je důležité, abyste případné kontraindikace probrali s lékárníkem.

Heřmánek

Heřmánek

Heřmánkový čaj vám udělá dobře nejen při horečce, ale také zlepší vaši náladu a vrátí vám ztracenou chuť do života. Účinky jsou opravdu mírné, a proto můžete čaj podávat i malým dětem, kterým udělá dobře na duši.

Mohlo by Vás zajímat

Rýn
publikováno 5. 5. 2024 autor Aleš Mohr

Vyrazte na kole podél Rýna: Čeká vás nenáročná cyklistika malebnými zákoutími řeky

Brzdy
publikováno 1. 5. 2024 autor David Vanda

Jaká je životnost brzdného systému a jak často jej podrobit kontrole?

Lopatkovec
publikováno 30. 4. 2024 autor Nikola Klementová

Dopřejte lopatkovci správné hnojení, po kterém bude kvést jako divý

zavřít reklamu
×
Reklama