3 tipy na babiččiny pomazánky. Připomeňte si dobroty z babiččiny kuchařky

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 25.04.2024 06:45
Pomazánka

Připomeňte si tři pomazánky, které s chutí připravovala nejedna babička. V dnešní době se již tak často nepřipravují, což je opravdu škoda. Inspirujte se třemi z nich.

Pomazánky jsou ideální nejen na snídani, ale také na svačinu či k večeři. Navíc mnoho z nich obsahuje řadu výživných látek, které prospívají našemu organismu. Dnes si však připomeneme tři pomazánky, které připravovaly naše babičky. Tedy, alespoň některé z nich určitě ano. Jsou jednoduché, rychlé a velice chutné – inspirujte se.

Drožďová pomazánka

Drožďová pomazánka patří mezi klasiku. Někdo ji má rád, někdo ji naopak přímo nesnáší. Připomeňte si tedy recept z babiččiny kuchařky. Budete potřebovat: 1 kostku droždí, 3 vejce, 1 cibuli, 3 lžičky másla, sůl a pepř podle chuti, špetku drceného kmínu a 2 lžíce oleje. Cibuli nakrájejte na drobné čtverečky a na oleji ji orestujte. Poté přidejte droždí a nechte jej rozpustit. Po chvilce stálého míchání se droždí začne srážet. V tu chvíli přidejte již rozkvedlaná vejce, sůl, pepř a kmín. Míchejte a poté přidejte máslo.

Vajíčková pomazánka

Připravte si: 160 gramů másla: 90 gramů taveného sýra, 3 vejce, 1 lžičku hořčice, 120 g šunky, 1 menší cibuli, 1 lžičku nasekané pažitky, sůl a pepř podle chuti. Máslo nechte povolit na pokojovou teplotu a poté jej vyšlehejte. Přidejte sýr, hořčici. Vejce a šunku rozemeleme, popřípadě nakrájíme na velmi malé kousíčky. Vše smíchejte dohromady a přidejte nasekanou pažitku.

Pomazánka

Budapešťská pomazánka

Na tuto vynikající a rychlou pomazánku budete potřebovat: 1 vaničku tvarohu, 1,5 lžíce másla, 2 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžíce sterilované papriky, 1 cibuli, sůl a pepř podle chuti. Povolené máslo ohřáté na pokojovou teplotu utřete s tvarohem a přidejte nasekanou cibulku, mletou papriku, sůl a pepř. Poté nakrájejte sterilovanou papriku a vmíchejte ji do pomazánky.

Závěrem: Vyzkoušet můžete také náš chléb, bulky či křupavé rohlíky. Pokud jste si z pomazánek nevybrali, připravte si například babiččinu škvarkovou pomazánku a mnoho dalších.

Mohlo by Vás zajímat

Volvo EX90
publikováno 16. 5. 2024 autor David Vanda

Jako David a Goliáš. Volvo provedlo unikátní nárazovou zkoušku

Úklid
publikováno 15. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Neuvěřitelné, co dokáže peroxid vodíku. 3 tipy, kde ho využít a kde ho raději nepoužívat

Muškáty
publikováno 15. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Nejlepší hnojivo na muškáty a několik rad, díky kterým vám budou bohatě kvést až do podzimu

zavřít reklamu
×
Reklama