Babiččina škvarková pomazánka z domácích škvarek je nejlepší: Jak ji připravit

19. 11. 2023 Nikola Klementová
Škvarková pomazánka

Škvařili jste domácí sádlo a zůstaly vám škvarky? Nebo se na škvaření teprve chystáte a už se těšíte, až si z nich dopřejete pomazánku? Máme pro vás skvělý recept.

Domácí sádlo a domácí škvarky nemají konkurenci. Jsou vynikající, křupavé a chuťově skvělé. Kdo si na této pochoutce čas od času rád pochutná, škvarková pomazánka by jistě na chlebu chybět neměla. Jak si tedy připravit tuto moravskou dobrotu podle babiččina receptu? Jednoduše a velmi rychle. 

Domácí škvarky

Škvarky samozřejmě můžete koupit například v supermarketu, u řezníka či jinde. Ovšem bezpochyby ty domácí jsou nejlepší. Navíc vyškvařit sádlo a zároveň i škvarky není nic složitého. Dbát byste měli na to, jaké sádlo kupujete, ale také na to, abyste škvarky nepřipálili. Více o tom, jak vyškvařit sádlo, jsme pro vás připravili v minulém článku. 

Škvarky

Někteří se sádlu vyhýbají, neboť zvyšuje cholesterol. Ale zamysleli jste se někdy nad tím, jak na naše těla působí jiné, i když rostlinné, ale rafinované oleje? Jsou bohužel zpracovány při vysokých teplotách a zbaveny všech výživných látek, navíc obsahují nebezpečné látky vznikající při rafinaci. I když se sádlo taktéž zahřívá, stále obsahuje pro tělo významné živiny. Dokonce bylo v některých studiích zařazeno mezi top 10 zdravých tuků. 

Jak připravit škvarkovou pomazánku

Na škvarkovou pomazánku připravte tyto suroviny: 2 vejce, 1,5 polévkové lžíce hořčice, 2 sterilované okurky, 1 cibuli, sůl, pepř a 200 gramů škvarků. Ze všeho nejdříve umeleme škvarky. Poté je dáme do mísy a na drobné kousíčky nakrájíme vejce. Poté nastrouhejte okurky, přidejte hořčici, sůl a pepř. Pro zjemnění někteří přidávají lžíci majonézy nebo rozpuštěného másla. 

Kyselé okurky

A pokud vám zbyde čas a budete mít chuť, k pomazánce si připravte rychlý a vynikající domácí chléb. Buď ten semínkový nebo obyčejný. Pomazánka je vždy nejlepší, když si ji dopřejte s čerstvým a křupavým chlebem 

Mohlo by Vás zajímat

dřez
3. 12. 2023 Nikola Klementová

Rada od šikovné uklízečky, která pomůže vyčistit a udržet čistý a lesklý dřez či baterie

Vánoční kuriozity v Pelhřimově
5. 12. 2023 Petr Dostál

Vánoční kuriozity v Pelhřimově: Nejmenší dárek měří milimetr krychlový

papamobil
5. 12. 2023 Petr Dostál

Volkswagen chystá dohodu s Vatikánem ohledně elektrifikace flotily vozů

Další příspěvky z kategorie Vaření a recepty

Cuketa patří mezi velmi oblíbenou zeleninu. I když její chuť…
9. 8. 2023 Nikola Klementová

Bramboráky, po kterých nepřiberete? Zkuste ty cuketové a upečte je v troubě

Krém na cukroví
22. 11. 2023 Nikola Klementová

Jednoduchý a vynikající krém do vánočních košíčků, kuliček a dalších – plus recept

Máte chuť na nějakou lahůdku, která bude rychle připravená?…
5. 10. 2023 Nikola Klementová

Jogurtové langoše bez kynutí: Chutný oběd, který je za pár minut připravený

Odpíráte si hranolky, protože jsou tučné, nezdravé a vy zrovna…
19. 9. 2023 Nikola Klementová

Jak připravit dokonalé a křupavé hranolky, které budou zdravé a téměř bez tuku

Domácí nudle do polévky jsou bezesporu ty nejlepší. Navíc jich…
25. 9. 2023 Nikola Klementová

Jak připravit nudle do polévky, aby chutnaly jako od babičky. Jde to překvapivě jednoduše

Kdo by neměl rád domácí uzené maso? Snad jen vegetarián. Doma…
29. 1. 2023 Nikola Klementová

Vynikající oběd z jednoho pekáče pro milovníky uzeného masa

zavřít reklamu
×
Reklama