Tip: Ještě bychom rádi zmínili, a to v případě alergie na mléko, přidejte přepuštěné máslo a sójovou nebo jinou smetanu. U ghí záleží na sensitivitě každého alergika. Jedno je však jasné - polévku z medvědího česneku si mohou dopřát i alergici.
Lahodná polévka z medvědího česneku: Ideální k obědu, ale i večeři
Nikola Klementová
28.03.2023 11:23
Sběr medvědího česneku je v plném proudu, a tak není divu, že přemýšlíme, kde všude si tuto lahodnou pochoutku plnou vitamínů vychutnat. Vyzkoušeli jste už krémovou polévku z medvědího česneku?
Sezona medvědího česneku je poměrně krátká, takže mimo toho, že přemýšlíme, jak tento malý zázrak uskladnit, také vymýšlíme různé recepty, kde vynikne jeho chuť. Příprava krémové polévky je jednoduchá a rychlá. Navíc tělu dodáte mnoho důležitých živin.
Suroviny
4
porce
850
ml
zeleninového vývaru
80
ml
smetany
100
g
medvědího česneku
1
ks
malé cibule
20
g
másla
100
g
brambor
1
špetka
soli - nebo dle chuti
1
ks
housky
Postup
1
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Poté oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky. Do hrnce dejte cibulku a máslo, jakmile cibulka zesklovatí, přidejte brambory a půl minuty opékejte.
2
Následně zalijte vývarem. Pokud vývar nemáte, použijte vodu. Myslete však na to, že s vývarem si polévka získá lepší chuť. Osolte a dejte vařit. Jakmile brambory změknou, přidejte medvědí česnek a vařte přibližně tři minuty.
3
Po uplynulé době odstavte hrnec a vše promixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Přidejte smetanu a povařte. Podle chuti dosolte. Podávejte spolu s bagetou, kterou jste rozkrájeli na kostičky a opražili na másle. Také můžete uvařit vejce, se kterým výsledek získá ještě lepší chuť. Vynikající a rychlá pochoutka, která zasytí.