Lahodná polévka z medvědího česneku: Ideální k obědu, ale i večeři

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 28.03.2023 11:23
polévka z medvědího česneku

Sběr medvědího česneku je v plném proudu, a tak není divu, že přemýšlíme, kde všude si tuto lahodnou pochoutku plnou vitamínů vychutnat. Vyzkoušeli jste už krémovou polévku z medvědího česneku?

Sezona medvědího česneku je poměrně krátká, takže mimo toho, že přemýšlíme, jak tento malý zázrak uskladnit, také vymýšlíme různé recepty, kde vynikne jeho chuť. Příprava krémové polévky je jednoduchá a rychlá. Navíc tělu dodáte mnoho důležitých živin. 

Suroviny
minus 4 porce plus
ingredience ingredience
850 ml zeleninového vývaru
ingredience ingredience
80 ml smetany
ingredience ingredience
100 g medvědího česneku
ingredience ingredience
1 ks malé cibule
ingredience ingredience
20 g másla
ingredience ingredience
100 g brambor
ingredience ingredience
1 špetka soli - nebo dle chuti
ingredience ingredience
1 ks housky
Postup
1
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Poté oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostičky. Do hrnce dejte cibulku a máslo, jakmile cibulka zesklovatí, přidejte brambory a půl minuty opékejte.
2
Následně zalijte vývarem. Pokud vývar nemáte, použijte vodu. Myslete však na to, že s vývarem si polévka získá lepší chuť. Osolte a dejte vařit. Jakmile brambory změknou, přidejte medvědí česnek a vařte přibližně tři minuty.
3
Po uplynulé době odstavte hrnec a vše promixujte tyčovým mixérem na hladký krém. Přidejte smetanu a povařte. Podle chuti dosolte. Podávejte spolu s bagetou, kterou jste rozkrájeli na kostičky a opražili na másle. Také můžete uvařit vejce, se kterým výsledek získá ještě lepší chuť. Vynikající a rychlá pochoutka, která zasytí.

Tip: Ještě bychom rádi zmínili, a to v případě alergie na mléko, přidejte přepuštěné máslo a sójovou nebo jinou smetanu. U ghí záleží na sensitivitě každého alergika. Jedno je však jasné - polévku z medvědího česneku si mohou dopřát i alergici. 

Mohlo by Vás zajímat

Sazenice
publikováno 29. 2. 2024 autor Nikola Klementová

Jak na silné a zdravé sazenice, které poskytnou hojnou úrodu? Stačí pár lžic správně zvoleného hnojiva

Slapy
publikováno 1. 3. 2024 autor David Vanda

Tipy na okružní výlet okolo vodní nádrže Slapy

Poklady Karlovarského kraje
publikováno 27. 2. 2024 autor Petr Dostál

Poklady Karlovarského kraje: objevte krásu místních měst

zavřít reklamu
×
Reklama