Vánoční ořechové hvězdičky s křehkou polevou, které by na vánočním stole chybět neměly

25. 10. 2023 Nikola Klementová
Vánoční cukroví

Pokud již plánujete, jaké cukroví letos upečete, zařaďte k nim i tyto vynikající hvězdičky, na kterých si pochutnají děti, ale i dospělí. Jsou vynikající a vypadají krásně.

Už se nám blíží snad všemi milované Vánoce. Někteří již shromažďují recepty a plánují, jiní za malou chvíli již začnou s pečením. Mimo vanilkových rohlíčků, vosích úlů, pracen a dalších tradičních pochoutek, vyzkoušejte také ořechové hvězdičky s křehkou polevou. Jsou jednoduché, křehké a zachutnají každému. Navíc vánoční stůl příjemní rozveselí.

Ořechové hvězdičky

Tyto hvězdičky potěší každého, kdo má rád chuť ořechů. Použít můžete vlašské ořechy, ale i lískové či mandle. Pokud budete chtít, můžete použít všechny. Před rozemletím je můžete opražit na pánvi, čímž se zvýrazní jejich vynikající chuť. Navíc se jedná o rychlý recept, který zvládne i ten, kdo cukroví ještě nepekl. Poleva se skládá z cukru a bílků, následně se peče s hvězdičkami, takže se nemusíte obávat, že se vám bude roztékat. Do receptu nepatří ani finančně nákladné suroviny. Tedy pokud si ořechy můžete nasbírat sami.

Vlašské ořechy

Recept na vynikající hvězdičky z ořechů

Na těsto si připravte tyto suroviny: 60 gramů vlašských ořechů, 60 gramů lískových ořechů a 60 gramů mandlí. Pokud máte pouze vlašské ořechy, jiné používat nemusíte. Dále si připravte 40 gramů hladké mouky, 1 lžičku mleté skořice, špetku mletého badyánu (lze vynechat), špetku jedlé sody, 1 vejce a dvě lžíce moučkového cukru. Na křehkou polevu budou potřeba tyto suroviny: 130 gramů moučkového cukru a 2 bílky.

Začněte tím, že ořechy opražíte na pánvi. Poté je dáte stranou, aby vychladly. Přichystejte si mísu a prosejte do ní mouku a cukr. Přidejte skořici, badyán a jedlou sodu – promíchejte. Vychladlé ořechy rozemelte a přidejte k mouce. Přidejte také vejce a vypracujte těsto, které necháte v lednici půl hodiny odpočinout. Jakmile těsto vytáhnete z lednice, vyšlehejte bílky s cukrem, aby vám vznikla hustá pasta. Těsto vyválejte na půl centimetru silný plát a vykrajujte hvězdičky, které vyskládáte vede sebe na plech a potřete polevou. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 15 minut. Poleva nesmí zhnědnout.    

Mohlo by Vás zajímat

Adventní trhy
6. 12. 2023 Petr Dostál

Adventní Český Krumlov přivítá nejen hodné anděly

Trouba
8. 12. 2023 Nikola Klementová

Jak jednoduše vyčistit špinavé knoflíky na troubě. Domácí triky si poradí i se silným znečištěním

papamobil
5. 12. 2023 Petr Dostál

Volkswagen chystá dohodu s Vatikánem ohledně elektrifikace flotily vozů

Další příspěvky z kategorie Vaření a recepty

Pórková polévka
17. 10. 2023 Nikola Klementová

Pórková polévka, která má říz: Je rychle připravená, vynikající a umí zatočit s nachlazením

Chystáte se o víkendu na houby? Mimo toho, že je zavaříte,…
18. 8. 2023 Nikola Klementová

Víkendový sběr hub na talíři: Připravte si lahodný houbový guláš podle staročeského receptu

Chlebíčky
2. 12. 2023 Nikola Klementová

3 pomazánky na chlebíčky, které jsou rychlé, jednoduché a tolik dobré

Tyčinky
26. 11. 2023 Nikola Klementová

Rychlé sýrové tyčinky ze smetanového těsta: Ideální na mlsání k televizi

Máte rádi tuto delikátní dobrůtku? Jenže cena jednoho…
10. 10. 2023 Nikola Klementová

Jednoduché a vynikající croissanty, které zvládne každý: Ideální mlsání k odpolední kávě

Ředkvičky patří mezi velmi oblíbenou zeleninu, kterou si lze…
25. 4. 2023 Nikola Klementová

Neobyčejné zpracování ředkviček: Vyzkoušejte ředkvičky ve sladkokyselém nálevu

zavřít reklamu
×
Reklama