Kdo by neměl rád Baileys? Jedná se sice o velmi sladký alkoholický nápoj, ale na Vánoční popíjení u sledování televize je přímo dokonalý. Někteří lidé tomuto nápoji přezdívají tlamolep, ale i přes jeho sladkost a hutnost je přímo vynikající. Proč si tedy alespoň na svátky nedopřát? Vyzkoušejte naši jednoduchou verzi Baileys, je moc dobrý.
Trvanlivost domácího Baileys
Tato vynikající pochoutka je ve Spojeném království velmi důležitou součástí. A to především o vánočních svátcích, kde nechybí snad v žádné domácnosti. U nás se již také nápoj zabydlel, stejně tak, jako vaječný likér. Někteří z nás si také pokládají otázku, jak dlouho likér vydrží? Jelikož obsahuje mléčné výrobky, nevydrží věčně. Ovšem díky většímu množství alkoholu bude mléko takzvaně zakonzervováno. Tudíž, pokud ho budete skladovat v lednici, což je nutnost, vydrží klidně i dva měsíce. Věříme však, že tak dlouhý čas se vám v lednici vyjímat nebude. Je velice vynikající a dobře se popíjí.
Recept na domácí Baileys
Na Baileys si připravte: 1 lahev rumu, tedy 1 litr či dvě půllitrové lahve, 1 litr mléka, 3 plechovky kondenzovaného mléka a 2 pudinky s příchutí karamelu. Další cukr již nepřidáváme, neboť kondenzované mléko je velice sladké a v rumu je také cukr. Někteří upřednostňují kvalitnější rum, ale obyčejný a nejznámější rum je chuťově lahodný a v nápoji vynikne. Zvolit můžete i whiskey. Také doporučujeme, abyste si koupili rovnou karamel, abyste kondenzované mléko nemuseli dvě hodiny vařit.
Nyní z mléka a karamelových prášků uvařte pudink a stále míchejte, aby vám nevznikl škraloup. Poté postupně přidávejte karamel a mixujte. Následně napusťte dřez studenou vodou a míchejte, aby nápoj zcela vychladnul a zároveň se nevytvořil zmíněný škraloup. Poté přilijte litr rumu a výsledek přelijte do předem vyvařených sklenic. Zavíčkujte a dejte do lednice. Nechte do druhého dne rozležet a můžete se pustit do ochutnávky.
Tip: Víte, jak je likér vynikající? S karamelovou zmrzlinou, kterou přelijete trochou silné kávy a samozřejmě Baileys.