Tyto pokojové rostliny byste nikdy neměli umísťovat do ložnice, které z nich to jsou?

fotografie autora Petra Seibertová publikováno 07.04.2024 07:00
Ložnice

Pokud do své ložnice chcete dát pokojovou rostlinu, která osvěží prostředí, sáhněte po osvědčených druzích. Některé rostliny totiž nejsou pro pobyt v ložnici vůbec vhodné.

Některé rostliny si můžete umístit i do ložnice. Existují druhy, které fungují jako čistička vzduchu, přitahují prach nebo dokážou zvlhčovat suchý vzduch. To vše je pro naše ložnice přínosem. S množstvím rostlin to ale nepřehánějte. Myslete na to, že méně je vlastně více. Podle feng-šuej dokonce rostliny, které pěstujeme v bytě, odrážejí stav našich financí, kreativitu a také dynamiku. Proto o ně pečujte a udržujte je zdravé. Do ložnice však nejsou vhodné. Pokud i přesto chcete v ložnici pokojovky pěstovat, zvolte si například orchidej, která podporuje lásku. Na listech rostlin, které máte umístěné v ložnici, by neměl ulpívat prach. Proto je pravidelně otírejte nebo je jednoduše osprchujte.

Pichlavé, s ostrými listy a suché rostliny

Tyto rostliny podporují celkovou nespokojenost, a dokonce dokážou snížit libido, což je pro prostředí ložnice nepřípustné. Také si v ložnici nenechávejte rostliny, které jsou suché nebo jsou nějakým způsobem napadené. Dále v ložnici neskladujte sušené květiny. Ty vám mohou kazit spánek, přinášet zlé sny a ráno se budete cítit unavení a nepoužitelní.

Toulitka

Kvetoucí, aromatické a hnijící rostliny

Rostliny, které se vyznačují omamnými vůněmi, se také do ložnice nehodí. Mohou nám způsobit alergické reakce a budou do vaší ložnice lákat hmyz, což neprospívá kvalitnímu spánku. Pokud byste měli v ložnici rostliny, které jakýmkoliv způsobem hnijí, do místnosti se mohou šířit spory plísní, což není prospěšné pro naše zdraví, protože díky tomu mohou vznikat nepříjemné alergie. Ideální je pěstovat rostliny, které jsou určené do ložnice, v hydroponickém roztoku, což je živný roztok a rostliny tak nemusí být zasazeny v půdě, která je často zdrojem nežádoucích plísní.

Jedovaté rostliny

Do své ložnice si v žádném případě nepořizujte ani jedovaté rostliny, protože mohou otrávit váš spánek a znepříjemnit vám tak život. Mohly by uškodit hlavně vašim dětem nebo domácím mazlíčkům. Především pro ně budujete bezpečný domov a ložnice takovým bezpečným útočištěm bezpochyby je.

Mohlo by Vás zajímat

Maliny
publikováno 3. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Doprovodné rostliny k malinám, které podpoří bohatou úrodu a úspěšné zkrocení jejich rozrůstání

Loutky
publikováno 9. 5. 2024 autor Petr Dostál

Vraťte se do dětství: festival loutek i návrat do minulosti

Tesla
publikováno 6. 5. 2024 autor David Vanda

Autopilot v elektromobilech Tesla má další problémy

zavřít reklamu
×
Reklama