Černá buchta s ořechy: Rychlá dobrota, která je levná a pochutná si každý

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 11.10.2023 11:09
černá buchta

Znáte takzvanou černou buchtu? Úžasně voní skořicí. A když do ní přidáte vlašské ořechy, bude chuťový požitek mnohem větší. Zkuste ji podle našeho receptu.

Tato vynikající dobrota patří mezi moučníky, které jsou rychle připravené a levné. Pouze z několika ingrediencí upečete pochoutku, která se bude rozplývat na jazyku a zachutná každému. Jako děti jsme ji měli velmi rádi, neboť ji připravovala naše babička, která tento moučník uměla dokonale. Vyzkoušejte tedy recept z babiččiny kuchařky. Jistě zachutná i vám.

Ceny potravin rostou

Všichni už jsme jistě pocítili, jak moc se potraviny zdražily. To však ale neznamená, že přestaneme jíst či budeme kupovat ty nejlevnější produkty. Ty totiž ve většině případů obsahují mnoho konzervantů a všelijakých přidaných látek. Ten, kdo chce ušetřit a zároveň se dobře najíst, bude muset jídlo připravovat doma. Mimo doma připravených hlavních jídel si také rádi pochutnáme na nějakém sladkém moučníku. Taková dobrota však nemusí stát majlant. A právě z toho důvodu jsme pro vás připravili recept na černou buchtu s ořechy. Je levná, vláčná a vynikající.

Vlašské ořechy

Recept na černou buchtu

Na plech černé buchty si připravte tyto ingredience: 1 kypřící prášek, 5 lžic kvalitního kakaa, ½ hrnku namletých ořechů, 3 vejce, 200 gramů krystalového cukru, 1 lžíce skořice, 150 gramů rostlinného tuku na pečení, ½ litru mléka a 500 gramů polohrubé mouky.

Pokud nemáte času nazbyt, smíchejte nejdříve tekuté a poté sypké suroviny, těsto vylijte na vymazaný plech a dejte jej do trouby. Pokud však máte čas, vezměte si hrnec a nasypte do něj cukr i kakao a dobře promíchejte. Přidejte tuk, mléko a vše společně zahřejte. Jakmile suroviny zchladnout, přidejte vejce a metličkou či mixérem je spojte s ostatními ingrediencemi. Všimněte si, že díky tomuto postupu krásně vynikne barva kakaa. Poté přidejte mouku s kypřícím práškem, mleté ořechy a špetku soli. Promíchejte a těsto vylijte na plech. Pečeme na 170 °C přibližně dvacet až třicet minut. Zda je buchta hotová, zjistíte pomocí špejle.

Mohlo by Vás zajímat

Úklid
publikováno 15. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Neuvěřitelné, co dokáže peroxid vodíku. 3 tipy, kde ho využít a kde ho raději nepoužívat

Mercedes-Benz třídy G
publikováno 14. 5. 2024 autor David Vanda

Mercedes-Benz třídy G naplno naskakuje na vlnu e-mobility

Sazenice okurek
publikováno 13. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Hnojivo na okurky podle babiččina receptu zajistí odolné rostliny a bohatou úrodu

zavřít reklamu
×
Reklama