Černá buchta s ořechy: Rychlá dobrota, která je levná a pochutná si každý

11. 10. 2023 Nikola Klementová
černá buchta

Znáte takzvanou černou buchtu? Úžasně voní skořicí. A když do ní přidáte vlašské ořechy, bude chuťový požitek mnohem větší. Zkuste ji podle našeho receptu.

Tato vynikající dobrota patří mezi moučníky, které jsou rychle připravené a levné. Pouze z několika ingrediencí upečete pochoutku, která se bude rozplývat na jazyku a zachutná každému. Jako děti jsme ji měli velmi rádi, neboť ji připravovala naše babička, která tento moučník uměla dokonale. Vyzkoušejte tedy recept z babiččiny kuchařky. Jistě zachutná i vám. 

Ceny potravin rostou

Všichni už jsme jistě pocítili, jak moc se potraviny zdražily. To však ale neznamená, že přestaneme jíst či budeme kupovat ty nejlevnější produkty. Ty totiž ve většině případů obsahují mnoho konzervantů a všelijakých přidaných látek. Ten, kdo chce ušetřit a zároveň se dobře najíst, bude muset jídlo připravovat doma. Mimo doma připravených hlavních jídel si také rádi pochutnáme na nějakém sladkém moučníku. Taková dobrota však nemusí stát majlant. A právě z toho důvodu jsme pro vás připravili recept na černou buchtu s ořechy. Je levná, vláčná a vynikající.

Vlašské ořechy

Recept na černou buchtu

Na plech černé buchty si připravte tyto ingredience: 1 kypřící prášek, 5 lžic kvalitního kakaa, ½ hrnku namletých ořechů, 3 vejce, 200 gramů krystalového cukru, 1 lžíce skořice, 150 gramů rostlinného tuku na pečení, ½ litru mléka a 500 gramů polohrubé mouky.  

Pokud nemáte času nazbyt, smíchejte nejdříve tekuté a poté sypké suroviny, těsto vylijte na vymazaný plech a dejte jej do trouby. Pokud však máte čas, vezměte si hrnec a nasypte do něj cukr i kakao a dobře promíchejte. Přidejte tuk, mléko a vše společně zahřejte. Jakmile suroviny zchladnout, přidejte vejce a metličkou či mixérem je spojte s ostatními ingrediencemi. Všimněte si, že díky tomuto postupu krásně vynikne barva kakaa. Poté přidejte mouku s kypřícím práškem, mleté ořechy a špetku soli. Promíchejte a těsto vylijte na plech. Pečeme na 170 °C přibližně dvacet až třicet minut. Zda je buchta hotová, zjistíte pomocí špejle.

Mohlo by Vás zajímat

Linecké cukroví
29. 11. 2023 Nikola Klementová

Babiččino staročeské linecké, které by na Štědrý den chybět nemělo

Kouřící vrch Boreč
1. 12. 2023 Jan Nováček

Kouřící vrch Boreč: Jde o tajemný vstup rovnou do pekla?

Domácí Baileys
30. 11. 2023 Nikola Klementová

Baileys, se kterým o Vánocích zazáříte: Je jednoduché a jeho chuť je božská

Další příspěvky z kategorie Vaření a recepty

Upéct rohlíky není nic složitého. Navíc se s těmi kupovanými…
14. 9. 2023 Nikola Klementová

Jednoduché domácí rohlíky, které jsou křupavé a vynikající i druhý den

Milujete sládké, ale často si ho odpíráte, protože držíte dietu…
21. 9. 2023 Nikola Klementová

Patnáctiminutový vločkový koláč: Pochoutka s překvapivě rychlou a snadnou přípravou

Pokud pocházíte z Moravy či ze Slovenska, jistě si dopřáváte…
7. 9. 2023 Nikola Klementová

Lokše podle babičky: Takto se připravují na Moravě a pochutná si na nich každý

Sedmikrásky patří mezi první jarní květiny, které můžeme…
29. 3. 2023 Nikola Klementová

Jak připravit sirup ze sedmikrásek nejen na kašel

Pochoutkový salát
11. 11. 2023 Nikola Klementová

Nejlepší pochoutkový salát na svačinu, ale i na svátky. Velice rychle připravený a chutný

Připravte si s námi vynikající a křehký koláč s jablky, který…
16. 2. 2023 Nikola Klementová

Jablečný koláč jako od maminky: Upečte si dobrotu, která zahřeje a zachutná

zavřít reklamu
×
Reklama