Tato vynikající dobrota patří mezi moučníky, které jsou rychle připravené a levné. Pouze z několika ingrediencí upečete pochoutku, která se bude rozplývat na jazyku a zachutná každému. Jako děti jsme ji měli velmi rádi, neboť ji připravovala naše babička, která tento moučník uměla dokonale. Vyzkoušejte tedy recept z babiččiny kuchařky. Jistě zachutná i vám.
Ceny potravin rostou
Všichni už jsme jistě pocítili, jak moc se potraviny zdražily. To však ale neznamená, že přestaneme jíst či budeme kupovat ty nejlevnější produkty. Ty totiž ve většině případů obsahují mnoho konzervantů a všelijakých přidaných látek. Ten, kdo chce ušetřit a zároveň se dobře najíst, bude muset jídlo připravovat doma. Mimo doma připravených hlavních jídel si také rádi pochutnáme na nějakém sladkém moučníku. Taková dobrota však nemusí stát majlant. A právě z toho důvodu jsme pro vás připravili recept na černou buchtu s ořechy. Je levná, vláčná a vynikající.
Recept na černou buchtu
Na plech černé buchty si připravte tyto ingredience: 1 kypřící prášek, 5 lžic kvalitního kakaa, ½ hrnku namletých ořechů, 3 vejce, 200 gramů krystalového cukru, 1 lžíce skořice, 150 gramů rostlinného tuku na pečení, ½ litru mléka a 500 gramů polohrubé mouky.
Pokud nemáte času nazbyt, smíchejte nejdříve tekuté a poté sypké suroviny, těsto vylijte na vymazaný plech a dejte jej do trouby. Pokud však máte čas, vezměte si hrnec a nasypte do něj cukr i kakao a dobře promíchejte. Přidejte tuk, mléko a vše společně zahřejte. Jakmile suroviny zchladnout, přidejte vejce a metličkou či mixérem je spojte s ostatními ingrediencemi. Všimněte si, že díky tomuto postupu krásně vynikne barva kakaa. Poté přidejte mouku s kypřícím práškem, mleté ořechy a špetku soli. Promíchejte a těsto vylijte na plech. Pečeme na 170 °C přibližně dvacet až třicet minut. Zda je buchta hotová, zjistíte pomocí špejle.