Zánět dásní trápí velkou část populace. Jak se potíží zbavit přírodní cestou?

fotografie autora Petra Seibertová publikováno 02.05.2024 06:57
Zuby

Proč vznikají záněty dásní? Je to především působením bakteriální infekce, která vzniká vlivem baktérií, které se tvoří na zubech a dásních. Proti zánětu dásní můžete bojovat přírodní cestou.

Jak můžete zabránit vzniku zánětu dásní? Pravidelně si čistěte zuby. Zánět dásní vás bude pravděpodobně trápit, pokud mají tento problém i ostatní členové vaší rodiny, trpíte-li cukrovkou, kouříte, nebo máte překyselený organismus. Pokud trpíte záněty dásní, problém řešte ihned, protože mohou dospět k nepříjemné paradontóze.

Odvar z šalvěje

Šalvěj působí antisepticky a protizánětlivě. Využít ji můžete jako odvar, ale také jako tinkturu. Šalvěj použijte k výplachům úst. Zuby a dásně můžete potírat šťávou z listů. Šalvěj můžete používat i při krvácení z dásní nebo po razantnějších výkonech v dutině ústní. Pomáhá k rychlejšímu a efektivnějšímu hojení ran.

Heřmánek a hřebíček

Heřmánek je dokonalá volba při zánětu dásní. Zklidní vaše ústa a zapůsobí na ně svými protizánětlivými účinky. Uvařte si heřmánkový odvar a nechejte ho vychladnout. Do chladného odvaru ponořte vatový tampon, který přiložíte na postižená místa na dásních. Hřebíček obsahuje látku, která je přírodním lokálním anestetikem. Koření rozkousejte a nechejte ho působit na dásně. Budou méně citlivá a bolestivá.

Červená řepa

Červená řepa

Pokud vám krvácí dásně nebo bojujete s otoky dásní, denně popíjejte šťávu z červené řepy. Proč je dobrou volnou zrovna šťáva z červené řepy? Obsahuje křemík, který podporuje elasticitu tkání. Ideální je, když budete popíjet 1 dcl této šťávy 3x denně, po dobu 8 týdnů. Doporučujeme, abyste si k tomu ještě 3x denně vyplachovali šťávou ústa.

Aloe vera

Možná se budete divit, ale pomoc při zánětu dásní vám poskytne také aloe vera. Ohrožené dásně dokáže léčit opravdu do hloubky. Aloe vera obsahuje přírodní látky, které mají protizánětlivý účinek. Bojují proti vzniku baktérií na zubech a na dásních. Aloe vera v tomto případě dokáže opravdu efektivně zafungovat.

Mohlo by Vás zajímat

Angrešt
publikováno 16. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Jarní hnojení angreštu zajistí bohatou úrodu a sladké plody: Jak a čím hnojit?

Volvo EX90
publikováno 16. 5. 2024 autor David Vanda

Jako David a Goliáš. Volvo provedlo unikátní nárazovou zkoušku

Sazenice
publikováno 10. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Nejlepší hnojivo na sazenice rajčat, paprik a okurek, které zajistí úrodu na rozdávání

zavřít reklamu
×
Reklama