Proč mít doma mainskou mývalí kočku, pro koho je tento něžný obr vhodný a na co si dát pozor

fotografie autora Petra Seibertová publikováno 13.02.2024 07:15
Mainská mývalí kočka

Mainská mývalí kočka je robustní plemeno, jehož samci mají až neuvěřitelných dvanáct kilogramů a mohou dosahovat délky až jeden metr! Pokud jste milovníci koček, toto mohutné a vznešené plemeno jistě ozdobí váš domov.

Tato kočka má velmi silné a svalnaté tělo a velmi výrazný hrudní koš. Má velice hustou srst a kolem krku bývá bílý límec. Bílé zabarvení mají i její tlapky a ocas je také bohatě osrstěný. Uši jsou špičaté, vzpřímené a velké. Proč je mainská mývalí kočka skvělou volbou? Má naprosto výjimečnou povahu. Je inteligentní, společenská a nezávislá.

Pro koho je vhodná mainská mývalí kočka

Jsou to především rodiny s dětmi. Tento druh kočky je velice přátelský a otevřený. Dokážou navázat blízké pouto se všemi členy rodiny. Samozřejmě je tato kočka vhodná i pro jednotlivce. Skvělé je, že nepotřebuje neustálou pozornost. Je schopna se zabavit sama. Má zvědavou a hravou povahu a dokáže velmi pěkně reagovat na náladu majitelů. Je to klidné a vyrovnané zvíře a dokáže skvěle fungovat jak v bytě, tak i v domě. Velmi dobře vychází s dětmi, a to i v případě, že jsou divočejší. Rychle se zapojí do hry.

Hračka pro kočky

Péče o mainskou mývalí kočku

Jelikož je tato kočka velmi inteligentní, rychle se učí nové povely a zvládne dokonce aportovat, což není úplně typická kočičí vlastnost. Díky svému temperamentu patří mezi nejžádanější kočky na světě. Její srst potřebuje pravidelnou péči a pravidelné pročesávání. Kočičí srsti byste se měli věnovat alespoň třikrát do týdne. Mainská mývalí kočka je velice hravá, proto byste jí měli poskytnout dostatek prostoru na hraní. Určitě by měla mít své škrabadlo, míčky, tunely a ocení i interaktivní hračky.

Pohlídejte si tyto záležitosti

Zajistěte své kočce pravidelnou veterinární péči. Dodržujte důležitá očkování, kontroly zubů a zajistěte jí také odčervení. Je to velmi důležité pro její zdraví. Mainská mývalí kočka velmi špatně snáší samotu. Je vhodné, abyste si tyto kočky pořídili rovnou dvě. Není problém, když máte psa, mainská mývalí kočka se s ním jednoduše spřátelí a sžije.

Mainská mývalí kočka

Připravte se na to, že jde o velice aktivní zvíře, které vám bude u všeho asistovat a bude vám dělat společnost. Její povaha je jiná než u ostatních koček. Je velice přizpůsobivá a velmi rychle si zvykne na životní styl svého páníčka. Mainská mývalí kočka je nadměrně citlivá na stravu. Snadno hubne nebo přibírá, proto je pro ni opravdu důležité dodržovat správnou životosprávu.

Mohlo by Vás zajímat

Rajčata
publikováno 27. 4. 2024 autor Nikola Klementová

Nejlepší domácí hnojivo na rajčata a komplexní přehled pěstování, který vás dovede k bohaté úrodě

Levandule
publikováno 27. 4. 2024 autor Nikola Klementová

Účinné jarní hnojivo na levanduli povzbudí bohaté nakvétání a zdravý růst keře

Pneu
publikováno 25. 4. 2024 autor David Vanda

Elektrické vozy řeší problém s rychlým opotřebením pneumatik

zavřít reklamu
×
Reklama