Večeře za pár korun: Inspirace na celý pracovní týden, která se hodí

fotografie autora Petra Seibertová publikováno 18.02.2024 08:00
Žemlovka

Když přijdete večer z práce domů, často vám nezbývá moc energie na přípravu složité večeře pro rodinu. Přinášíme vám tipy na skvělé večeře za pár korun, které vám i vaší rodině dokonale zachutnají.

Díky našim levným a rychlým večeřím ukočírujete svůj rozpočet a ušetříte spoustu svého času pro rodinu. Vychutnejte si dobroty z rýže, tvarohu, pečiva, zeleniny nebo těstovin, které nikdy neomrzí.

Zapečená rýže se sýrem a šunkou

Připravte si čtyři šálky vařené rýže, 100 g strouhané mozzarelly, 100 g šunky, 1 mrkev, naseknou petrželku, 2 vejce, 1 šálek mléka, 150 g smetanového sýra, strouhaný tvrdý sýr, sůl a pepř.

Vařenou rýži smíchejte s mozzarellou, nakrájenou šunkou, strouhanou mrkví, nasekanou petrželkou, rozšlehanými vajíčky v mléce, smetanovým sýrem a polovinou strouhaného tvrdého sýra. Směs vložte do zapékací misky, kterou jste vymazali olejem. Pečte půl hodiny na 200 °C. Před koncem pečení nasypejte na povrch zbytek strouhaného sýra.

Sladké tvarohové nudle

Budete potřebovat balíček širokých nudlí, tvaroh, moučkový cukr, olej a trochu soli. Těstoviny uvařte v osolené vodě, sceďte, přidejte do nich trochu stolního oleje a následně do nich zamíchejte tvaroh s moučkovým cukrem.

Špagety

Flíčky se šunkou a se smetanou

Připravte si máslo, cibuli, šunku, flíčky (těstoviny), majoránku, sůl, pepř, 2 vejce, 1 smetanu, jarní cibulku a tvrdý sýr. Na másle orestujte cibuli a přidejte šunku. Potom přimíchejte vařené flíčky, majoránku, sůl, pepř, 2 vejce a smetanu. Směs prohřejte a přidejte jarní cibulku a strouhaný sýr.

Dušená mrkev

Budete potřebovat máslo, 500 g mrkve, 1 lžíci hladké mouky, citronovou šťávu a lžíci cukru. Mrkev očistěte a nakrájejte. Podlijte ji vodou, přidejte máslo, osolte a poduste. Následně ji zaprášíte moukou, případně podlijete a dochutíte cukrem a citronovou šťávou. Podávejte s bramborem.

Mrkev

Žemlovka s jablky

Připravte si 3 vejce, 1l mléka, vanilkový cukr, 8 rohlíků, lžičku skořice, 8 loupaných jablek a cukr. Rohlíky nakrájejte a namočte je do ohřátého mléka. Jablka nastrouhejte a smíchejte s cukrem a skořicí. Vymažte pekáč a uložte do něj rohlíky, které proložíte jablky. Zalijte rozšlehanými vejci a posypte vanilkovým cukrem. Potom zapečte.

Tip: Vyzkoušet můžete také zapékanky. Oblíbené a rychlé na přípravu jsou také pomazánky všeho druhu. 

Mohlo by Vás zajímat

Jahody
publikováno 12. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Proč jahodám reznou listy? Jak jahodníky zachránit a dočkat se bohaté úrody?

Loutky
publikováno 9. 5. 2024 autor Petr Dostál

Vraťte se do dětství: festival loutek i návrat do minulosti

Orchidej
publikováno 9. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Co znamenají žluté listy a lepkavé kapičky na orchideji?

zavřít reklamu
×
Reklama