Rychlé sýrové tyčinky ze smetanového těsta: Ideální na mlsání k televizi

fotografie autora Nikola Klementová publikováno 26.11.2023 08:00
Tyčinky

Hurá, máme tu další víkend. Čas, kdy snad většina z nás odpočívá po náročném pracovním týdnu. Proto si dopřejte vynikající sýrové tyčinky na mlsání k televizi. Jsou jednoduché a rychlé.

Pokud máte pracovní víkend, neteskněte, tyčinky si můžete vzít s sebou do práce jako chutnou svačinku. Pokud k nim přidáte například česnekový či sýrový dip, pochutnáte si a budete mít lepší náladu. Tyčinky si můžete dopřát dokonce k dýňové polévce. A samozřejmě klidně jen tak, samotné. Připravte si tedy tuto rychlou pochoutku, která zachutná nejen dospělým, ale také dětem.

Domácí mlsání k televizi

Nikdo z nás nepochybuje o tom, že domácí mlsání bude vždy lepší. S ingrediencemi můžeme různě kouzlit a obměňovat je. Například ty méně zdravé za zdravější. Nehledě na to, že nebudeme přidávat zvýrazňovače chutí, stabilizátory, nesmažíme na přepáleném oleji, který obsahuje akrylamid a dále. Mimo sýrových tyčinek můžete také vyzkoušet zdravější verzi domácích brambůrek. Nebo chuťovku ze starého pečiva. A pokud budete mít chuť spíš na něco sladkého, vyzkoušejte bleskurychlé jablečné taštičky či babetu?

Tyčinky a dýňová polévka

Recept na sýrové tyčinky

Na těsto si připravte: 100 gramů eidamu nebo goudy, 20 gramů bylinkového sýra, například balkánský sýr, 180 gramů másla nebo rostlinného tuku, 2 lžíce smetany, 150 gramů hladké mouky a pečící papír. Ze všeho nejdříve najemno nastrouhejte sýry a dejte je do mísy. Poté do jiné mísy vyklopte povolené máslo nebo tuk a utřete ho do pěny. Přidejte smetanu, promíchejte a přidejte sýry – promíchejte. Na závěr přidejte prosátou mouku a umíchejte hladké těsto.

Vzniklé těsto nechte alespoň půl hodiny odpočívat a poté v rukou tvořte válečky nebo těstem naplňte zdobící sáček se širokou špičkou a tvořte válečky o délce alespoň 15 centimetrů, klidně i více, přímo na plech. Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Mšice
publikováno 17. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Likvidujte mšice jako naše babičky: Účinný postřik, který si poradí se škůdci na rybízu i na sazenicích

Jahody
publikováno 12. 5. 2024 autor Petra Seibertová

Proč jahodám reznou listy? Jak jahodníky zachránit a dočkat se bohaté úrody?

Libeček
publikováno 15. 5. 2024 autor Nikola Klementová

Jak a čím hnojit libeček, aby vyrostl a nabídl nám mnoho aromatických listů

zavřít reklamu
×
Reklama