Dobroty, jako tatarák, lišky, játra, pršut, kaviár nebo parmazán na silvestrovském stole uvidíte určitě rádi. Zakomponujte tyto lahůdky na skvělé kanapky, chcete-li, jednohubky, po kterých se bude každý váš host olizovat. Jak na to? Pojďte s námi vyzkoušet několik jednoduchých a zároveň luxusních receptů.
Kanapky s játry
Připravte si 500 g kuřecích nebo krůtích jater, 1 lžíci dijonské hořčice, menší cibuli, 4 vejce natvrdo, petrželovou nať, sůl, pepř a kajenský pepř. Játra očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky, které zprudka opečete na pánvi, osolte a opepřete. Rohlíky nakrájejte na kolečka a v troubě je krátce rozpečte. Na každý rohlík dejte trochu jater, nahoru přidejte trochu hořčice, cibulku, kousek vejce a ozdobte petrželovou natí.
Tatarákové kanapky s liškami
Připravte si máslo, stroužek česneku, 450 g masa na tatarák, cibuli, 2 žloutky, 2 lžičky jemné hořčice, 2 lžičky worcestrové omáčky, lžíci suchého bílého vína, lžičku citrónové kůry, sůl, pepř, čerstvou bazalku, pažitku a 30 g lišek naložených v octě.
Máslo smíchejte s prolisovaným česnekem, osolte a dejte do chladničky. Najemno umleté maso smíchejte s cibulí, žloutky, hořčicí, worcestrovou omáčkou, vínem, citronovou kůrou, pepřem a solí. Ze směsi vytvořte asi 30 kuliček. Rohlíky nakrájejte na kolečka a chvilku zapečte v troubě. Natřete na ně česnekové máslo, položte masovou kuličku, bazalku, pažitku a nakládanou lišku.
Kanapky s pršutem a parmazánem
Připravte si tvrdý sýr, cherry rajčata, pršut, parmazán, čerstvě namletý pepř a rukolu. Tyto jednoduché kanapky budete mít připravené během několika chvilek. Při jejich přípravě nemusíte nic vařit. Rajčata si nakrájejte na jemná kolečka a omyjte si rukolu. Rohlíky opět nakrájejte na kolečka a nechte je chvíli zapéct v troubě. Až budou hotové, dejte na ně plátek sýra, plátek rajčete, kousek pršutu, hoblinu parmazánu, rukolu a ozdobte pepřem.
Tip: Vyzkoušet můžete také neobvyklou pomazánku, ale i salát a další.