Silvestrovské kanapky, které zmizí ze stolu jako první. Připravte ty nejlepší

fotografie autora Petra Seibertová publikováno 30.12.2023 08:00
kanapky

Silvestr se pomalu, ale jistě blíží a je na čase přemýšlet o tom, co dáme na silvestrovský stůl. Přinášíme vám několik skvělých receptů na silvestrovské kanapky, které zachutnají každému labužníkovi.

Dobroty, jako tatarák, lišky, játra, pršut, kaviár nebo parmazán na silvestrovském stole uvidíte určitě rádi. Zakomponujte tyto lahůdky na skvělé kanapky, chcete-li, jednohubky, po kterých se bude každý váš host olizovat. Jak na to? Pojďte s námi vyzkoušet několik jednoduchých a zároveň luxusních receptů. 

Kanapky s játry

Připravte si 500 g kuřecích nebo krůtích jater, 1 lžíci dijonské hořčice, menší cibuli, 4 vejce natvrdo, petrželovou nať, sůl, pepř a kajenský pepř. Játra očistěte, omyjte a nakrájejte na menší kousky, které zprudka opečete na pánvi, osolte a opepřete. Rohlíky nakrájejte na kolečka a v troubě je krátce rozpečte. Na každý rohlík dejte trochu jater, nahoru přidejte trochu hořčice, cibulku, kousek vejce a ozdobte petrželovou natí. 

Játra

Tatarákové kanapky s liškami

Připravte si máslo, stroužek česneku, 450 g masa na tatarák, cibuli, 2 žloutky, 2 lžičky jemné hořčice, 2 lžičky worcestrové omáčky, lžíci suchého bílého vína, lžičku citrónové kůry, sůl, pepř, čerstvou bazalku, pažitku a 30 g lišek naložených v octě. 

Lišky

Máslo smíchejte s prolisovaným česnekem, osolte a dejte do chladničky. Najemno umleté maso smíchejte s cibulí, žloutky, hořčicí, worcestrovou omáčkou, vínem, citronovou kůrou, pepřem a solí. Ze směsi vytvořte asi 30 kuliček. Rohlíky nakrájejte na kolečka a chvilku zapečte v troubě. Natřete na ně česnekové máslo, položte masovou kuličku, bazalku, pažitku a nakládanou lišku. 

Kanapky s pršutem a parmazánem

Připravte si tvrdý sýr, cherry rajčata, pršut, parmazán, čerstvě namletý pepř a rukolu. Tyto jednoduché kanapky budete mít připravené během několika chvilek. Při jejich přípravě nemusíte nic vařit. Rajčata si nakrájejte na jemná kolečka a omyjte si rukolu. Rohlíky opět nakrájejte na kolečka a nechte je chvíli zapéct v troubě. Až budou hotové, dejte na ně plátek sýra, plátek rajčete, kousek pršutu, hoblinu parmazánu, rukolu a ozdobte pepřem. 

Tip: Vyzkoušet můžete také neobvyklou pomazánku, ale i salát a další. 

Mohlo by Vás zajímat

Zapečené boloňské brambory
publikováno 25. 4. 2024 autor Nikola Klementová

Rychlý a chutný oběd, když není času nazbyt a dojdou nápady

Živý plot
publikováno 29. 4. 2024 autor Petra Seibertová

Jaké rostliny zvolit pro krásný a hustý živý plot? Inspirujte se nejkrásnějšími

Rajčata
publikováno 27. 4. 2024 autor Nikola Klementová

Nejlepší domácí hnojivo na rajčata a komplexní přehled pěstování, který vás dovede k bohaté úrodě

zavřít reklamu
×
Reklama